Hoe is het met uw lever? Proefpersonen gezocht!

Lever onderzoek huisartsenpraktijk dokters van Hier Huisartsenpraktijk in Heer Maastricht

Uw lever

De lever heeft veel functies en speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering. Vervetting van de lever komt bij 25% van de bevolking voor maar nog vaker bij personen met overgewicht, obesitas, type 2 suikerziekte, en hart- en vaatziekten. Leververvetting ontstaat langzaam, maar kan op den duur gezondheidsproblemen geven zoals het ontstaan of verergeren van levercirrose, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Nieuwe onderzoeksmethoden kunnen op een eenvoudige manier met behulp van een soort van echo, aangevuld met bloedonderzoek, leververvetting en complicaties aantonen.

Dokters van Hier in samenwerking met MUMC+ en Universiteit Maastricht

Deze evaluatie van de levergezondheid is nog niet overal mogelijk, Als Pluspraktijk vinden we dit soort ontwikkelingen voor de toekomst wel heel belangrijk. Onze huisartsenpraktijk neemt daarom deel aan een onderzoek in samenwerking met onderzoekers van het MUMC+, de Universiteit Maastricht en Universiteit Hasselt. In dit onderzoek worden de nieuwe onderzoeksmethoden getoetst en kan in de huisartsenpraktijk de werking van de lever in kaart gebracht worden.

Proefpersonen gezocht

Voor het onderzoek zijn er nog enkele proefpersonen welkom. Als deelnemer krijgt u inzage in de onderzoeksresultaten van uw leverfunctie. De resultaten worden samen met de huisarts geevalueerd. Bijkomend voordeel is dat u hiervoor niet naar het ziekenhuis hoeft: Het onderzoek vindt plaats binnen de huisartsenpraktijk en wordt nagekeken door de Maag- darm en leverarts van het MUMC+. Door het onderzoek te steunen draagt u bovendien bij aan de verbetering van de volksgezondheid op gebied van de lever.

Wie kan er deelnemen?

U kunt deelnemen als u patient  bent bij onze praktijk Dokters van Hier en een of meer van onderstaande aandoeningen heeft:

  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Type 2 suikerziekte
  • Hart- en vaatziekten

Aanmelden

Als u interesse heeft om deel te nemen kunt u contact opnemen met de onderzoekers via onderstaand emailadres of telefoonnummer:

NAFLDstudie@gmail.com of telefonisch +31 (0) 618 289 125.

Meer informatie kunt u vinden via deze link:
https://calendly.com/vetlevernazicht/vetlever-studie-heer-maastricht

Namens het onderzoeksteam,
Team Dokters van Hier

terug naar de Homepage van Dokters van Hier