Pluspraktijk: ‘de huisartsenpraktijk van de toekomst staat in Zuid-Limburg’.

Pluspraktijk huisarts huisartsenpraktijk heer maastricht

Project PlusPraktijken werpt vruchten af

In de Oostelijjke Mijnstreek is in 2016 het project PlusPraktijken van start gegaan. Het project loopt in 2020 ten einde en de voorlopige resultaten zijn veelbelovend: Tevreden patiënten worden 7% minder verwezen door PlusPraktijken ten opzichte van andere praktijken in de regio, Deze nieuwe werkwijze kan mogelijk miljoenen euro’s in de regio besparen. Maar het belangrijkste is dat de huisartsen binnen deze samenwerking blijvend van elkaar willen leren. Door elkaars resultaten te bespreken ontstaat er een proces waarin huisartsen de zorg samen continu verbeteren.  Het project is hiermee een voorbeeld voor de huisartsenzorg in heel Nederland en draagt bij aan de start van de huisartsenpraktijk van de toekomst.

Maastricht University schrijft in een artikel lovende woorden over het project: “Tussentijds rapport: huisartspraktijken leren van elkaar en verwijzen minder naar het ziekenhuis. Lees het artikel met daarin de succesformule.

Dokters van Hier: trotse PlusPraktijk

Vanwege de veelbelovende resultaten is men in 2018 ook in de regio Heuvelland-West gestart met het project PlusPraktijk. (Zie de pagina van ZIO hierover).  De visie achter de PlusPraktijk -betere zorg door samenwerking en innovatie- sluit naadloos aan bij die van Dokters van Hier. Daarom nemen wij sinds het begin van het traject actief deel aan het project. En daar zijn we trots op!

Zie ook onderstaande illustratie van het artikel in het vakblad van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Links trouwens het voorwoord van onze eigen Dokter van Hier, Eric Duinkerke, Eric is algemeen bestuurder van de LHV-Huisartsenkring Limburg . Goed bezig Eric!

-Team Dokters van Hier

Pluspraktijk praktijk van de toekomst Zuid-Limburg huisarts Heer Maastricht