Dokters van Hier op L1 over aanpak medicijntekorten

L1 TV Medicijntekort Duinkerke Huisartsenpraktijk Heer Maastricht Huisarts Heer Dokters van Hier GP 6227 Maastricht Huisartspraktijk

Onlangs was onze praktijk wederom op TV. L1 kwam langs in onze praktijk in Heer en sprak met dokter Eric Duinkerke. In het interview geeft hij zijn visie op de problematiek rondom medicijnentekorten en op een mogelijke oplossing. Bekijk het hele fragment hier.

Landelijk kampen huisartsenpraktijken en apotheken in toenemende mate met medicijntekorten. Wekelijks worden er duizenden kilo’s medicijnen weggegooid. Tegelijkertijd komen tekorten van medicijnen dagelijks voor. Dit zorgt voor onnodige overlast voor huisarts, apotheek en patient. Inmiddels is er een initiatief om dit tegen te gaan. Het plan is om herbruikbare medicijnen niet meer weg te gooien, zoals dat nu door de wet vereist is. Voor dit voorstel werd in Den Haag een petitie aangeboden. Onze praktijk steunt dit initiatief van harte.

Huisarts Eric Duinkerke en ook onze nieuwe huisarts in opleiding. Jelle Faessen, komen voorbij in het fragment. In juli vorig jaar waren we ook al te zien bij L1. Toen lichtte huisarts Marjolijn Uitterhoeve-Prins de nationale actieweek van huisartsen toe. Haar optreden is hier terug te kijken.

#Team Dokters van Hier