Uitgelicht: Beeldbellen, online dossier inzien en telemonitoring

Logo Dokters van Hier Huisartsenpraktijk in Heer Huisarts Heer Maastricht 6227 GP Maastricht Heer Huisartspraktijk Heer

Lieve Patienten,

Het afgelopen jaar heeft voor iedereen een hoop verandering teweeg gebracht. Ook op gebied van patientenzorg  in onze praktijk is er het een en ander aangepast in de manier waarop wij zorg verlenen. Dat is niet alleen het gevolg geweest van Corona, maar ook gedreven door onze visie om huisartsenzorg laagdrempeliger te maken.  Graag stellen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;

Beeldbellen

Behalve een normaal (fysiek) consult en telefonisch consult bieden we nu ook de mogelijkheid voor een video-consult door middel van beeldbellen. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u dit aangeven bij de assistente als u belt met de praktijk (043-367 1575). Ze zal met u bespreken of dit past bij de klacht en het video-consult inplannen. Voor het consult krijgt u per mail een link toegestuurd die u op uw computer met webcam kunt openen.

Online uw medisch dossier inzien

Sinds een tijdje is het mogelijk om via het patientenportaal uw dossier digitaal in te zien. Labuitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoeken worden ook toegevoegd aan het dossier in deze beveiligde patientomgeving. Voor het beveiligd inzien van uw medische dossier is een account nodig voor het patientenportaal. Heeft u dit niet, maar wilt u dit wel, stuur dan  een mailtje naar de praktijk (doktersvanhier@ezorg.nl) met uw naam en geboortedatum met de vraag om een account aan te maken. We nemen dan contact met u op en helpen u met de registratie.

Thuismetingen

Ten slotte bieden we als praktijk in verschillende gevallen de mogelijkheid om metingen thuis uit te voeren. Dit wordt ook wel telemonitoring genoemd. Voorbeelden hiervan zijn het monitoren van het hartritme met behulp van een holter of een (24 uurs-)bloeddrukmeting. U krijgt in zo’n geval van onze praktijk de apparatuur mee naar huis en de instructies om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te voeren.

Sommige onderzoeken, zoals een slaapapneu-onderzoek, kunnen we door een externe partner ook bij u thuis laten uitvoeren. U hoeft daar dan niet voor naar een andere locatie, dat is wel zo comfortabel.

Met hartelijke groet,

Team Dokters van Hier