Positieve gezondheid: Gezondheid is meer dan niet-ziek zijn

Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dat is Positieve Gezondheid.

Bij Dokters van Hier vinden we het heel belangrijk hoe het echt met je gaat, en wat voor jou belangrijk is. En dat je daarover met ons -je huisarts, praktijkondersteuners en doktersassistentes- of met andere zorgverleners kunt spreken. Net als andere Pluspraktijken in de regio besteden we daarom extra aandacht aan Positieve Gezondheid.

Positieve Gezondheid omvat 6 pijlers die mensen even belangrijk vinden. Positieve Gezondheid wordt zichtbaar gemaakt in een spinnenwebmodel. Door het invullen van de testvragen kom je erachter hoe het met je gaat en wat jouw leven betekenisvol maakt. Meer informatie hierover vind je op de website Mijn positieve gezondheid. De test kun je hier maken. De inzichten zijn meteen beschikbaar en wij staan graag voor je klaar als je de uitkomsten wilt bespreken.