Corona-maatregelen update augustus 2020

Huisartsenpraktijk huisarts heer maastricht DVH bericht

Nu het aantal coronabesmettingen aanzienlijk is afgenomen, is de normale zorg in onze huisartsenpraktijk in Heer weer opgestart. Het spreekuur en de zorg in onze praktijk is op een schone en veilige manier georganiseerd. We hebben daartoe een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Voor u is het volgende belangrijk:

  • Neem altijd eerst telefonisch contact met ons op wanneer u gezondheidsklachten heeft. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk. Als voorzorgmaatregel is ook de optie om via de website een afspraak in te plannen tot nader order uitgeschakeld.
  • De assistente zal u aan de telefoon vragen of u klachten heeft die kunnen passen bij een corona-infectie. Als u hoestklachten en/of verkoudheidsklachten heeft kan het zijn dat u telefonisch al geholpen kunt worden door de assistente of de arts.
  • Voor patiënten met deze klachten die onderzocht moeten worden door de huisarts, zal een afspraak gemaakt worden op een apart spreekuur in de praktijk of komt de huisarts langs voor een visite.

Hiermee proberen we de praktijk vrij te houden van Corona en voorkomen we zieke medewerkers en zieke patiënten. In de praktijk zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming en ook zullen alle medewerkers beschermende kleding, handschoenen en een mondmasker dragen bij lichamelijk onderzoek, maar ook tijdens bijvoorbeeld het bloedprikken.

Twijfel niet om telefonisch contact op te nemen met de praktijk. Laat ons samen met u inschatten wat nodig is. Zoals gezegd: Ook de normale zorg gaat door!

Waar kunt u terecht?

Voor algemene informatie en vragen over corona óf voor het testen op Corona, verwijzen wij u naar de volgende websites/instanties:

  • Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U kunt er ook een ‘zelf-test’ doen.
  • Met al uw vragen over corona kunt u terecht bij het landelijk informatienummer van het RIVM: 0800-1351 van 08:00 tot 20:00 uur
  • Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos.
  • Indien u klachten heeft en een test wilt laten uitvoeren dan verwijzen we u naar de GGD. Een afspraak maken kan via het gratis landelijk telefoonnummer: 0800-1202. Meer informatie staat op de site van de GGD Zuid-Limburg.

Voor ieders veiligheid hopen we op uw begrip en medewerking.

Team Dokters van Hier