Certificering

Dokters van Hier is gecertificeerd binnen HAZO-24! Zie ons certificaat hier.

Dit betekent dat onze praktijk voldoet aan alle eisen, die gesteld zijn binnen HAZO-24. HAZO-24 is het keurmerk voor 24-uurs-huisartsenzorg in Nederland en is gebaseerd op de norm NEN-EN15224 voor Zorg en Welzijn. Dit is een internationale norm die van tijd tot tijd word geactualiseerd. De toetsing is uitgevoerd door  LRQA, een wereldwijd toonaangevende speler op gebied van certificering en audits. Dat vinden we belangrijk, maar we zijn er ook heel trots op!

De HAZO-24 stelt het beperken van risico’s voor de patiënt centraal en bundelt daarnaast wet- en regelgeving. Hierdoor werken de huisartsen volgens de norm van de beroepsgroep. Onder andere door middel van het melden van incidenten/klachten, wordt geborgd dat fouten niet opnieuw gebeuren. De praktijk werkt continu aan verbetering van zorg voor de patiënt.

Tijdens een intensief traject heeft het hele team van Dokters van Hier hard gewerkt om dit keurmerk binnen de praktijk vorm en inhoud te geven.  De wensen, mening en ervaringen van onze patiënten spelen hierbij in de toekomst een steeds grotere rol. Optimale zorg voor patiënten is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

 

Huisarts Heer Maastricht Huisartsenpraktijk Maastricht GP LRQA