Huisartsenzorg voor Oekrainse vluchtelingen in het MECC

Oekraine Ukraine Huisarts Huisartsenpraktijk Huisartspraktijk Heer Maastricht GP 6227 MECC

We leven intens mee met alle slachtoffers van het conflict tussen Rusland en de Oekraine. Nederland vangt een deel van de stroom vluchtelingen op. Mensen die alles achter gelaten hebben om het geweld te ontvluchten. De regering vraagt gemeenten om deze mensen tijdelijk op te vangen (NOS). De gemeente Maastricht regelt in het MECC noodopvang geregeld voor 400-600 vluchtelingen. Zie deze artikelen hierover op de websites van het MECC en de gemeente Maastricht.

Als huisartsenpraktijk dragen we dit initiatief een zeer warm hart toe. Ook de allerkwetsbaarsten hebben behoefte aan, en recht op (huisartsen-)zorg. Huisartsenpraktijk Dokters van Hier verzorgt daarom samen met een aantal andere praktijken spreekuur in het MECC voor deze vluchtelingen. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen aan de omstandigheden voor deze mensen.

Er zijn hierdoor iets minder spreekuurplekken beschikbaar in de praktijk dan gebruikelijk. Het kan zijn dat er daardoor, af en toe, iets meer wachttijd ontstaat. Dit gaat uiteraard niet ten koste van spoedplekken. We doen er verder ook alles aan om dit tot een minimum te beperken. We hopen op uw begrip hiervoor in deze bijzondere omstandigheden.

Met hartelijke groet,
Team Dokters van Hier