Corona-update Oktober 2020

Huisartsenpraktijk huisarts heer maastricht DVH bericht

Beste patienten,
zoals u ongetwijfeld in de media meegekregen heeft loopt het aantal Corona-meldingen weer op. Onze huisartsenpraktijk werkt momenteel volgens de richtlijnen van na de uitbraak. Deze werkwijze blijft van kracht. Omdat ieders veiligheid en gezondheid boven alles gaat hanteren we de volgende maatregelen, zie hieronder. Zo zorgen we voor de veiligste omstandigheden voor iedereen:

  • Neem altijd eerst telefonisch contact met ons op wanneer u gezondheidsklachten heeft. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk. Als voorzorgmaatregel is ook de optie om via de website een afspraak in te plannen tot nader order uitgeschakeld.
  • De assistente zal u aan de telefoon vragen of u klachten heeft die kunnen passen bij een corona-infectie. Als u hoestklachten en/of verkoudheidsklachten heeft kan het zijn dat u telefonisch al geholpen kunt worden door de assistente of de arts.
  • Voor patiënten met deze klachten die onderzocht moeten worden door de huisarts, zal een afspraak gemaakt worden op een apart spreekuur in de praktijk of komt de huisarts langs voor een visite.
  • De mogelijkheid om via de website een zelf consult te boeken is voorlopig uitgeschakeld.

Hiermee proberen we de praktijk vrij te houden van Corona en voorkomen we zieke medewerkers en zieke patiënten. In de praktijk zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming en ook zullen alle medewerkers beschermende kleding, handschoenen en een mondmasker dragen bij lichamelijk onderzoek, maar ook tijdens bijvoorbeeld het bloedprikken.

Waar kunt u terecht?

Voor algemene informatie en vragen over corona óf voor het testen op Corona, verwijzen wij u naar de volgende websites/instanties:

  • Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U kunt er ook een ‘zelf-test’ doen.
  • Met al uw vragen over corona kunt u terecht Landelijk informatienummer van het RIVM: 0800-1351 van 08:00 tot 20:00 uur
  • Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos.
  • Indien u klachten heeft en een test wilt laten uitvoeren dan verwijzen we u naar de GGD. Een afspraak maken kan via het gratis landelijk telefoonnummer: 0800-1202. Meer informatie staat op de site van de GGD Zuid Limburg.

Twijfel niet om telefonisch contact op te nemen met de praktijk. Laat ons samen met u inschatten wat nodig is. Zoals gezegd: ook de normale zorg gaat door! Voor ieders veiligheid hopen we op uw begrip en medewerking. Pas goed op uzelf en op elkaar!

#wijdoenwelnogmee

Team Dokters van Hier